Bedrijfsschadeverzekering

Bedrijfsschadeverzekering

Met een bedrijfs­schade­verzekering verzekert u de misgelopen brutowinst door schade. Bijvoorbeeld als er brand, blikseminslag of inbraak is waardoor uw bedrijfsactiviteiten tijdelijk stil komen te liggen. Meer weten over de Bedrijfsschadeverzekering? Een adviseur van Rivira helpt u graag verder!

Bedrijfsschade kan grote financiële gevolgen hebben

U moet er niet aan denken: op een zondagmorgen breekt er band uit in uw bedrijfspand. Het pand raakt beschadigd, er moet worden opgeruimd en misschien wel gesloopt. Gedurende zoektocht naar een nieuwe locatie of herbouw van uw bedrijfspand lopen uw vaste lasten als huur en salarissen gewoon door terwijl er geen omzet gemaakt wordt.

Bovenstaand scenario leidt tot grote problemen, waarschijnlijk zelfs tot een faillissement als er geen goede bedrijfsschadeverzekering is afgesloten.  

Verschil tussen bedrijfsschade- en gebouwenverzekering

Er is vaak verwarring tussen de bedrijfsschadeverzekering en de gebouwenverzekering. Het verschil zit in materiële en immateriële schade. 

Bedrijfsschadeverzekering: u verzekert het risico van bedrijfsstilstand of het stilvallen van de productie van het bedrijf. U verzekert de immateriële schade. Bijvoorbeeld het doorbetalen van huur en salarissen.

 Gebouwenverzekering u verzekert de schade aan het pand, de producten die u maakt en de bedrijfsmiddelen. U verzekert de materiële schade.

Wat is de hoogte van de premie van een bedrijfsschadeverzekering? 

De hoogte van uw premie is afhankelijk van verschillende factoren. Bijvoorbeeld van het adres en de bouwaard van uw pand, de branche waarin u werkt en de hoogte van uw omzet of exploitatiekosten.


Vragen? Wij helpen graag

Welke verzekering het beste bij u past, hangt af van uw persoonlijke situatie en wensen. Vindt u uw vraag niet op deze pagina of is het antwoord voor u niet duidelijk genoeg? Stel dan uw vraag via ons contactformulier of bel ons: 085 – 4017963.

Scroll naar boven
Chat openen
Hoe kunnen we u helpen?
Goedendag, hoe kunnen we u helpen?