©2022 - Rivira - All rights reserved

Motorverzekering

Voordat u met uw (nieuwe) motor de weg op kunt, is het van belang om de motor eerst te verzekeren. U als motorrijder bent extra kwetsbaar op de weg en dat geldt natuurlijk ook voor uw medepassagier en motor. Een goede verzekering is dan ook belangrijk.

Welke dekkingen heeft een motorverzekering?

Wettelijk aansprakelijkheid

Volgens de wet bent u verplicht een WA-verzekering af te sluiten. Deze dekking verzekert de schade die u met uw motor aan andere partijen toebrengt.

WA Beperkt Casco

Wanneer je voor deze dekking kiest ben je ook verzekerd voor schade aan je eigen motor na brand, stormen diefstal. Maar ontstaat er door jouw schuld schade aan je eigen motor, bijvoorbeeld door een botsing? Dan ben je hiervoor niet verzekerd en moet je de schade zelf betalen. 

WA Volledig casco

De meest volledige dekking is de WA + Volledig casco dekking. Met deze dekking ben je verzekerd voor alles wat hierboven genoemd is. Maar ook voor alle schade aan je eigen motor ben je verzekerd. Dus ook schades die je zelf hebt veroorzaakt, bijvoorbeeld bij een aanrijding door jouw schuld of een botsing met een paaltje

Trike verzekering

De Trike verzekering is de motorverzekering voor voertuigen met drie wielen. De dekking voor deze verzekering is te vergelijken met de bromfietsverzekering of de motorverzekering.

Quad verzekering

Voor een quad is het wettelijk verplicht om, net als bij uw auto, minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Daarmee bent u verzekerd voor schade die u met uw quad aan andere personen of eigendommen toebrengt.


Veelgestelde vragen over de motorverzekering


Motorverzekering vergelijken?

Neem contact met ons op en laat onze deskundige adviseurs u helpen. Wij zorgen er graag voor dat u onbezorgd kunt rijden!

Scroll naar boven
Chat openen
Hoe kunnen we u helpen?
Goedendag, hoe kunnen we u helpen?