milieuschadeverzekering

Milieuschadeverzekering

Iedere ondernemer kan met milieuschade te maken krijgen. Bijvoorbeeld door het gebruik van schoonmaakmiddelen, verontreinigd bluswater of het vrijkomen van asbest door brand of storm. De milieuschadeverzekering dekt de kosten als u milieuschade veroorzaakt op uw locatie of bij een ander. Maar u bent ook verzekerd als een ander milieuschade op uw locatie veroorzaakt.

Veelgestelde vragen

Wat zijn de kosten van een milieuschadeverzekering?

De kosten van een milieuschadeverzekering hangen af van de bedrijfsactiviteiten. Bijvoorbeeld door het werken met gevaarlijke stoffen. Maar ook of er asbest in uw bedrijfsgebouw zit.

Hoe wordt na een schade de milieuschade vastgesteld?

De kosten en schade na een verontreiniging bestaan uit onderzoekskosten en saneringskosten. Eventueel komen daar nog kosten bij van bedrijfsschade, schade aan het gebouw door sanering en schade aan spullen door sanering.

Is deze verzekering verplicht?

Nee, een milieuschadeverzekering is niet verplicht. Maar zeker een verzekering om over na te denken. Een milieuschadeverzekering is veel eerder nodig dan veel ondernemers denken. Ook als de activiteiten van uw bedrijf op het eerste gezicht geen milieurisico inhouden. Bij een brand kunnen bijvoorbeeld gevaarlijke stoffen vrijkomen. En mogelijk bevindt er zich in uw pand asbest.

Milieuschadeverzekering vergelijken?

Neem contact met ons op en laat onze
deskundige adviseurs u helpen.

zakelijke verzekeringen

Rivira zakelijke verzekeringen

Als ondernemer weet u dat er behalve kansen ook veel risico’s bestaan voor u en uw onderneming. Sommige risico’s kunt u beperken, alleen zijn niet alle gebeurtenissen te voorkomen.

Benieuwd naar welke zakelijke verzekeringen er zijn? Kijk dan even op de zakelijke verzekeringen pagina. Hulp nodig of een vraag? Rivira staat voor u klaar.

Scroll naar boven
Chat openen
Hoe kunnen we u helpen?
Goedendag, hoe kunnen we u helpen?