Cyberverzekering

Cyberverzekering

Als ondernemen bent u voortdurend bezig om uw bedrijf te optimaliseren. Dit gaat vaak samen met automatiseren en digitaliseren. De voordelen hiervan zijn duidelijk, maar u loopt ook nieuwe risico’s: bedrijven zijn kwetsbaar voor cybercrime als virussen, hacks, phishing en datalekken. En wat dacht u van het lekken door menselijke fouten of technische problemen waardoor gegevens op straat komen te liggen. Cybercrime kan geen enorme impact hebben voor uw bedrijf hebben, daarom kan het verstandig zijn om een goede cyberverzekering af te sluiten. Met deze verzekering dekt u de financiële risico’s af.

Veelgestelde vragen

Heb ik een cyberverzekering nodig?

Elk bedrijf, groot of klein kan te maken krijgen met een datalek of cybercrime. Vooral sectoren die werken met persoonsgegevens, geautomatiseerde processen of digitale dienstverlening zijn gevoelig voor cybercrime. Een aantal voorbeelden: financiële en zakelijke dienstverlening, logistieke dienstverlening, maar ook verenigingen en stichtingen. Ook komt het steeds vaker voor dat opdrachtgevers steeds vaker eisen dat een leverancier een goede cyberbeveliging heeft.

Welke vormen van data vormen een risico?

De risico’s van cybercrime draaien meestal om gevoelige persoonsgegevens die bedrijven onder beheer hebben. Hierbij kunt u denken aan BSN-nummers, rijbewijsnummers, gegevens van betaalkaarten waarmee goederen, diensten en rekeningen worden betaald, verzamelde medische gegevens, kortom: alle gevoelige gegevens van klanten.

Cyberverzekering vergelijken?

Neem contact met ons op en laat onze
deskundige adviseurs u helpen.

Rivira zakelijke verzekeringen

Als ondernemer weet u dat er behalve kansen ook veel risico’s bestaan voor u en uw onderneming. Sommige risico’s kunt u beperken, alleen zijn niet alle gebeurtenissen te voorkomen.

Benieuwd naar welke zakelijke verzekeringen er zijn? Kijk dan even op de zakelijke verzekeringen pagina. Hulp nodig of een vraag? Rivira staat voor u klaar.

Scroll naar boven
Chat openen
Hoe kunnen we u helpen?
Goedendag, hoe kunnen we u helpen?