Verzuimverzekering

Als uw medewerker ziek wordt, komt er veel op u af. Een zieke medewerker kost niet alleen geld, maar laat ook het werk stil liggen en vergt soms wat geregel. Is uw medewerker langere tijd ziek, dan nemen de kosten al snel toe. U bent namelijk verplicht om het loon twee jaar door te betalen.

Met een verzuimverzekering bent u verzekerd voor de kosten wanneer uw medewerkers ziek worden. De verzekering betaalt dan het loon door en de kosten van re-integratie en verzuimbegeleiding.





Image by Freepik

Veelgestelde vragen

Voor wie is een verzuimverzekering nuttig?

Iedereen met personeel loopt het risico dat een medewerker ziek wordt. Dat kan uw bedrijfsvoering behoorlijk ontregelen, zeker als u een klein bedrijf heeft. De kosten van een zieke werknemer kunnen ook behoorlijk oplopen. Eén dag verzuim kost zeker € 250,- U moet uw zieke werknemer twee jaar lang, minimaal 70% van zijn loon doorbetalen. Ook de kosten voor begeleiding en re-integratie zijn voor u.

Wat kost een verzuimverzekering?

De hoogte van de verzuimpremie hangt bijvoorbeeld af van: de samenstelling van uw personeel, uw bedrijfsgegevens (vestigingsadres, sector), het verzuim van uw werknemers en de dekking en het eigen risico waar u voor kiest.

Is het verplicht?

Nee, een verzuimverzekering is niet wettelijk verplicht. Als werkgever bepaalt u dus zelf of u deze verzekering afsluit.

Verzuimverzekering vergelijken?

Neem contact met ons op en laat onze deskundige adviseurs u helpen.

Scroll naar boven
Chat openen
Hoe kunnen we u helpen?
Goedendag, hoe kunnen we u helpen?