Bedrijfsverzekeringen voor startende ondernemers.

Bent u net begonnen als ondernemer of zzp’er? Van harte gefeliciteerd met uw bedrijf. Bij het hebben van een eigen bedrijf komt veel kijken, zo ook bedrijfsverzekeringen. Het is belangrijk om u in te dekken tegen bedrijfsrisico’s. U kunt u dan ook voor van alles verzekeren. Dit geldt voor zowel uzelf als uw bedrijf. We zetten de meestvoorkomende verzekeringen voor ondernemers/zzp-ers op een rij.

Let op: Een aansprakelijkheidsverzekering voor uw bedrijf is niet hetzelfde als een uw privé aansprakelijkheidsverzekering. Deze dekt geen zakelijke schade.

Bedrijfsaansprakelijkheids­verzekering

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering wordt ook wel een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB) genoemd. Met deze verzekering bent u verzekerd voor het risico van aansprakelijkheid. Het gaat hierbij om schade aan spullen van anderen of schade aan personen. Uw medewerker beschadigt tijdens een klus bijvoorbeeld een kostbaar schilderij van een klant of u bent adviseur en tijdens een presentatie valt er een kop thee over een laptop die niet van u is. Een ander voorbeeld: door een fout in een product dat u heeft gemaakt, ontstaat brand met als gevolg letselschade.

Beroepsaansprakelijkheids­verzekering

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering (BAV) dekt schade door beroepsfouten. Als u advocaat, arts, architect of accountant bent is deze verzekering verplicht? Ook voor andere beroepen is deze verzekering verstandig om af te sluiten. Als u een beroepsfout maakt, kan dit voor hoge financiële gevolgschade of vermogensschade zorgen bij uw klant. Vermogensschade betekent dat iemand door het gevolg van de schade minder winst maakt of minder geld heeft. De BAV dekt dit risico.

Rechtsbijstandsverzekering

Een rechtsbijstandsverzekering is een verzekering die u hulp en advies biedt bij juridische conflicten. U heeft volgens uw klant een opdracht naar tevredenheid afgerond, maar uw klant weigert te betalen. Of u heeft een geschil met de verhuurder van uw pand. Helaas kunt u als ondernemer te maken krijgen met een juridisch conflict. Dankzij een zakelijke rechtsbijstandverzekering kunt u rekenen op de hulp van een juridisch expert.

Goederen- en inventarisverzekering

Met een goederen- en inventarisverzekering bent u verzekerd tegen schade aan alle roerende zaken in uw onderneming. U kunt het zien als een inboedelverzekering voor uw bedrijfspand. Onder inventaris en goederen vallen spullen zoals bureaus, tafels en computers, en ook uw handelswaar. Als er schade ontstaat door bijvoorbeeld brand, blikseminslag, wateroverlast of diefstal, bent u gedekt. U krijgt dan kosten vergoed om bijvoorbeeld de inventaris te vervangen, schade te beperken of schade vast te laten stellen.

Arbeidsongeschiktheids­verzekering

Omdat u niet in loondienst werkt krijgt u niet uitbetaald bij ziekte of arbeidsongeschiktheid. U moet zelf een verzekering afsluiten zodat u toch inkomen heeft als u niet kunt ondernemen. Deze verzekering noemt u een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Vaak krijgen wij de vraag of deze verzekering verplicht is: een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ondernemers is niet verplicht. Maar het is wel verstandig. Iedereen kan een blessure oplopen of ziek worden. Een korte ziekteperiode kunt u financieel soms opvangen met spaargeld of met een ander inkomen. Maar als u langdurig arbeidsongeschikt bent kan het lastig worden.

Advies over uw mogelijkheden?

Zoals u ziet, zijn er verschillende verzekeringen die u kunt afsluiten als ondernemer/zzp’er. Benieuwd naar de andere zakelijke verzekeringen? Een adviseur van Rivira helpt u graag verder. Maak een afspraak voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek. 

overwaarde veendam

Scroll naar boven