Hulp nodig bij het invullen van uw belastingaangifte?

Vanaf 1 maart kunt u weer uw belastingaangifte van het voorgaande jaar invullen. Hoeveel belasting u precies moet betalen of terugkrijgt, hangt af van uw persoonlijke situatie. Woont u in Veendam, Wildervank of ergens anders in de provincie Groningen dan kan een afspraak op korte termijn. Ook wanneer u verder weg woont is het mogelijk, plan uw afspraak vroegtijdig in om teleurstellingen te voorkomen. Een adviseur van Rivira komt bij u thuis wanneer het past, ook mogelijk in de avond of weekend. Wij houden rekening met uw persoonlijke situatie.


De laatste jaren heeft de Belastingdienst het online aangifte doen vereenvoudigd. Het indienen van de belastingaangifte is nu minder complex, maar is het wel verstandig om het zelf te doen? Alleen met verstand van zaken haalt u het maximale eruit.

Over het voorgaande belastingjaar heeft u tot 14 juli van dit jaar de tijd voor het indienen van de aangifte inkomstenbelasting. U kunt de gedeeltelijk ingevulde belastingaangifte downloaden op de website van de Belastingdienst. Dat biedt gemak, maar het zorgvuldig invullen moet niet in het geding komen. Het is verstandig om deskundige hulp in te schakelen. U wilt namelijk niet teveel betalen en aftrekposten laten liggen.

Biedt de vooraf ingevulde aangifte een volledig beeld?

De Belastingdienst doet haar uiterste best om de gegevens die over u bekend zijn al in te laden in de vooraf ingevulde aangifte. Houd er rekening mee dat gegevens onjuist kunnen zijn. Je hebt ze er misschien niet zelf ingezet, maar toch zijn ze jouw verantwoordelijkheid. Als gegevens niet kloppen, is het uw probleem. De Belastingdienst weet natuurlijk niet van alle aftrekposten of u daar mogelijk recht op hebt. De eigen woning staat er waarschijnlijk wel in, maar niet de betaalde lijfrentepremie, aftrekbare giften en de zorgkosten die u misschien wel af kunt trekken van het inkomen. Ga er dus niet vanuit dat alle gegevens kloppen en ook nog eens volledig zijn.

Schakel vooral een deskundige in bij grote veranderingen

Wij raden altijd aan om een deskundige te raadplegen voor de belastingaangifte. Bij ingrijpende veranderingen is deskundig advies zelfs onvermijdelijk. Denk maar eens aan het kopen van een huis, het afsluiten van een tweede hypotheek en het gaan samenwonen. Zo zijn er nog tientallen situaties te bedenken waarbij deskundig advies wenselijk is. Ook veranderingen waarvan u denkt dat ze geen effect hebben op uw aangifte kunnen toch effect hebben. uw inkomen is bijvoorbeeld sterk gestegen of juist gedaald. Dit kan effect hebben op uw voorlopige teruggave.

Een deskundige kost geld, maar verdient zichzelf terug

Het zelf invullen van de aangifte levert u een besparing in de kosten op, maar uiteindelijk kan het negatief uitpakken. Een vergeten aftrekpost kan u mogelijk wel honderden euro’s kosten. Daarnaast geeft het uitbesteden ook minder kopzorgen. U hoeft u er zelf niet meer in te verdiepen en de adviseur geeft aan wat u nodig heeft voor de aangifte.

Scroll naar boven
Chat openen
Hoe kunnen we u helpen?
Goedendag, hoe kunnen we u helpen?