Veendam goedkoper wonen

Goedkoper wonen

Uw woonwensen veranderen door de jaren heen. Misschien zijn de kinderen net het huis uit, komt het pensioen steeds dichterbij of u wilt misschien wel goedkoper wonen. Dan kan kleiner wonen misschien wel iets voor u zijn. 

Een kleinere woning biedt daarentegen vaak veel financiële voordelen:

Met een kleinere woonruimte gebruikt u minder energie, u hoeft immers minder ruimtes te verwarmen. 
Een kleinere woning betekent minder oppervlakte, u bent zo sneller klaar met schoonmaken en u heeft minder onderhoudskosten.
Kiezen voor een kleinere koopwoning kan ook betekenen dat u minder geld kwijt bent uw hypotheek.

Overwaarde: wat kunt u ermee?

Wilt u kleiner wonen en heeft u een koopwoning? Dan is de kans groot dat u overwaarde heeft op uw woning. Overwaarde betekent dat de verkoopprijs van uw woning hoger is dan de hoogte van uw hypotheek. Door de stijgende prijzen op de woningmarkt hebben veel mensen een overwaarde op hun koopwoning.
 
Even een kort voorbeeld:
Is uw woning € 350.000 waard en heeft u nog een hypotheek van € 300.000? Dan is de overwaarde € 50.000.
 
Gaat u uw woning verkopen en koopt u een goedkoper ander huis? De overwaarde die u heeft, gebruikt u dan om een deel van uw nieuwe woning mee te betalen. Hierdoor kunt u een lagere hypotheek nemen waarbij uw maandlasten veel lager zijn.

overwaarde veendam

Kleiner wonen, durft u de stap te zetten?

Uiteraard begrijpen we als geen ander dat dit een grote stap is. Wij raden u aan om vooraf goed te verdiepen in uw financiële situatie. Zo weet u in welke prijscategorie u kunt zoeken en komt u niet voor teleurstellingen te staan. U kunt hiervoor een afspraak met één van onze onafhankelijke adviseurs.

veendam hypotheek
Scroll naar boven
Chat openen
Hoe kunnen we u helpen?
Goedendag, hoe kunnen we u helpen?