reisverzekering wintersport


Waarom kunt u in de sneeuw echt niet zonder een goede reisverzekering en waar moet u goed op letten? Vergeet vooral de wintersportdekking niet.  

Het verzekeren van de vakantie is tegenwoordig gebruikelijk geworden. Voor een weekendje naar een bungalowpark in Drenthe biedt de verzekering al een toegevoegde waarde, maar voor de wintersport loop je nog een veel groter risico als je geen reisverzekering hebt. Je hebt namelijk een veel grotere kans op een blessure en op het vermist raken van een van de gezinsleden.  

Wintersport is niet vergelijkbaar met een zonvakantie 

Bij diefstal van bagage en het terug moeten vliegen door medische toestanden bij het thuisfront kunt u een beroep doen op de reisverzekering. Er zijn aanvullend nog een aantal risico’s die u vooral loopt tijdens de wintersport. U valt bijvoorbeeld op de piste en u breekt je enkel. Met hulpmiddelen wordt u naar beneden gebracht en afgevoerd naar het ziekenhuis, maar wist u dat het transport naar beneden op de skipiste vaak niet verzekerd is? Daar heeft u een reisverzekering voor nodig. Bij een wintersport heeft u ook een grotere kans op het vermist raken van een reisgenoot. De kosten van de zoekactie worden ook gedragen door de reisverzekering. 

Denk om het verzekeren van de medische kosten en de wintersportmodule 

Reisverzekeringen bieden meestal niet standaard dekking tijdens de wintersport. Vaak moet u de module wintersport kiezen. Doe dat wel, anders loopt u toch de kans dat u kosten zelf moet dragen. De Nederlandse zorgverzekering biedt wereldwijd dekking, maar er zit een beperking in. Vanuit de zorgverzekering (basisverzekering) vergoedt de zorgverzekeraar de medische kosten tot maximaal wat in Nederland gebruikelijk is. Stel, voor een medisch noodzakelijke behandeling betaalt u in het buitenland 1.000 euro. Als de behandeling in Nederland maar 750 euro zou kosten, loopt u kans dat u het overige zelf moet betalen. Met een aanvullende zorgverzekering kunt u ook de medische kosten in het buitenland volledig afdekken. 

Kiezen voor een buitenlanddekking in de zorgverzekering of een reisverzekering? 

U kunt op twee manieren de medische kosten tijdens de vakantie in het buitenland meeverzekeren. U kiest voor een aanvullende zorgverzekering of u verzekert het mee in de reisverzekering. De meeste Nederlanders hebben een aanvullende zorgverzekering, dus mogelijk is het al meeverzekerd in de zorgverzekering. Toch is het verstandig om het te verzekeren in de reisverzekering. In dat geval krijgt u namelijk ook een vergoeding voor de reddingskosten, extra verblijfkosten door een blessure of juist het eerder terugkeren naar Nederland. Deze kosten kunt u vaak niet claimen bij de zorgverzekeraar.

Aansprakelijkheidsverzekering in Italië

Sinds 1 januari 2022 is het verplicht om in Italië een aansprakelijkheidsverzekering te hebben afgesloten voordat u aan wintersport kunt doen, behalve voor langlaufers. Als u geen geldige verzekering hebt, riskeert u een boete tussen de 100 en 150 euro en kan uw skipas worden ingetrokken. Het is daarom belangrijk om te controleren of uw verzekering voldoet aan de vereisten voordat u op wintersport gaat in Italië.


Reisverzekering vergelijken?

Neem contact met ons op en laat onze deskundige adviseurs u helpen.

Scroll naar boven
Chat openen
Hoe kunnen we u helpen?
Goedendag, hoe kunnen we u helpen?