overwaarde

Overwaarde: wat kunt u ermee?


Overwaarde houdt in dat de verkoopprijs van uw woning hoger is dan de resterende hypotheek. Door de stijgende prijzen op de woningmarkt hebben veel Nederlanders een overwaarde op hun koopwoning. Hoe kunt u hiervan profiteren? Wij zetten uw opties op een rijtje.

Een andere woning kopen

Als u uw woning wilt verkopen, is overwaarde heel gunstig. De winst van uw vorige woning gebruikt u dan voor de aanschaf van uw nieuwe woning. U heeft dan minder hypotheek nodig én het rentepercentage is lager. Dit leidt (vaak) tot lagere maandlasten .

(Duurzaam) verbouwen

Wellicht wilt u niet verhuizen, maar bent u wel toe aan verandering. U maakt uw overwaarde vrij door uw hypotheek te verhogen, of een tweede hypotheek af te sluiten. Daarnaast verhoogt u met sommige verbouwingen ook nog eens de waarde van uw woning.

Hypotheekrente verlagen

Geen verhuisplannen? Ook dan kunt u profiteren van uw overwaarde. Zo komt u mogelijk in aanmerking voor een rentekorting, omdat het risico voor de bank lager is geworden. Uw hypotheekschuld is kleiner geworden ten opzichte van de waarde van uw woning.

Advies over uw mogelijkheden?

Zoals u ziet, zijn er verschillende mogelijkheden om uw overwaarde op te nemen. Er zijn nog meer opties, waar u eventueel aan kunt denken.
Laat u over uw mogelijkheden, de voorwaarden en eventuele fiscale gevolgen of risico’s op de langere termijn adviseren door een adviseur Rivira. Maak een afspraak voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek. 

overwaarde veendam

Scroll naar boven