Kind op komst?

Gezinsuitbreiding is een grote verandering in uw leven. Voor het zover is staan er nog heel wat to do’s op uw lijstje. De babykamer inrichting, een leuke naam bedenken voor jullie kind en misschien al zelfs het ontwerpen van het geboortekaartje. Er moet heel wat geregeld worden met een kleintje op komst. De to-do lijst lijkt eindeloos en dan zetten we nog een extra to-do erbij: de verzekeringen.

Rivira verzekeringen kind op komst

U heeft natuurlijk al een zorgverzekering, maar op het moment dat uw kind geboren is, moet u uw kind aanmelden bij uw eigen zorgverzekeraar (of van uw partner). Dit moet u doen voordat uw baby 4 maanden oud is. Op deze manier worden bijna alle zorgkosten van uw kindje vergoed. Bent u te laat met het aanmelden van uw kindje? Dan zijn de zorgkosten die u gemaakt heeft voor u.

Naast uw zorgverzekering is ook de inboedelverzekering gebaseerd op uw huidige situatie. Bevalt u van een eerste kindje? Dan zal bij uw huidige dekking nog staan dat uw gezinssamenstelling zonder kinderen is. Hierdoor heeft een verzekeraar een ander beeld van mogelijke inboedel die in uw woning staat en kunt u onderverzekerd zijn.

Als uw kleintje voor het eerst mee op vakantie gaat is het slim om uw reisverzekering aan te passen naar gezinsdekking.  Anders keert een verzekeraar keert geen schade uit wat te maken heeft met uw kind. Bij sommige verzekeraars zijn kinderen tot een bepaalde leeftijd gratis meeverzekerd, u dient wel alsnog door te geven dat uw kind mee gaat op vakantie.

U bent verantwoordelijk voor uw eigen kind. Wanneer uw kind schade aan een ander toebrengt kunt u hiervoor aansprakelijk gesteld worden. Wanneer u uw aansprakelijkheidsverzekering niet heeft uitgebreid naar een gezinsdekking zullen schade veroorzaakt door kinderen niet worden uitgekeerd. Denk bijvoorbeeld aan een bal door de ruit van de buurman. 

Uw uitvaartverzekering

U wilt er absoluut niet over nadenken, maar de mogelijkheid bestaat dat uw kindje komt te overlijden. Wanneer uw uitvaartverzekeraar niet op de hoogte is van uw zwangerschap zullen er in de meeste gevallen geen uitvaartkosten vergoed worden. Het is daarom belangrijk uw ongeboren kindje aan te melden bij uw uitvaartverzekeraar.  

Uw overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdens­risico­verzekering is nuttig voor wie een gezin heeft of wil starten. Het is bedoeld om bijvoorbeeld de kosten van een hypotheek of de huur op te vangen wanneer één van beide partners komt te overlijden. U krijgt in zo’n geval een geldbedrag uitgekeerd zodat u als nabestaande niet in de financiële problemen komt.

rivira verzekeringen kind

Verzekeringsadvies van Rivira

Neem vrijblijvend contact op met Rivira Assurantien & Hypotheken. Samen kijken we naar uw huidige gezinssituatie en/of gezinssituatie in de toekomst.

Scroll naar boven
Chat openen
Hoe kunnen we u helpen?
Goedendag, hoe kunnen we u helpen?